Koks yra Stand-By tipo UPS?

Jau pats pavadinimas mums sako, kad šitas nepertraukiamo maitinimo šaltinis (NMŠ) pastoviai „budi”. Šitame režime dirbantis NMŠ pakeičią standartinę įėjimo įtampą 220V iš elektros tinklo, pora kartų kol jinai pasiekia mūsų pajungtą asmeninį kompiuterį.
Elektra iš maitinimo tinklo per įtampos lygintuvą (kuris minimaliai stabilizuoja įtampos kritimus ar šuolius, bei keičią iš kintamos į nuolatinė įtampą) yra kraunamas akumuliatorius. Sekančiame etape esantis konverteris konvertuoją nuolatinė elektros srovę į kintama, kurią ir „valgo” mūsų pamėgtas kompiuteris. Du kartus konvertuojama maitinimo įtampa užtikrina labai gerus išėjimo srovės parametrus.

Dingus įtampai ar jai padidėjus/ sumažėjus, elektroninis jungiklis automatiškai persijungia ir kompiuteris pradedamas maitinti iš akumuliatoriaus baterijos, kurios įtampa keičiama konverterio pagalba į reikiamą (kintamą). Jungiklis yra elektroninis ir jo persijungimo trukmė yra >3ms. Stand-By tipo maitino šaltinio pakankamai užtenka, kad kompiuteris neišsijungtų ir stabiliai dirbtų dar 5-15 min.

Trūkumai: Trumpas akumuliatoriaus tarnavimo laikas, nes akumuliatorius yra pastoviai kraunamas. Nėra baterijų indikacijos (nuo pastovaus jų krovimo jos nusilpsta kaip ir naudojamos, tad neaišku kiek kompiuteris bus maitinamas ir ar išvis neišsijungs iškart )

Leave a comment